Cross-cultural writing for global thinkers

Team

Bernadette Pâques

Managing Director

+32 (0) 476 624 955

bpa@companywriters.be

“Ik geloof sterk in de levendigheid van geest en hart.”

De Franse taal was altijd al haar lievelingsvak en haar studies richtte zij dan ook op de Romaanse taal- en letterkunde. Studies die zij volgde aan de Universiteit van Luik. Eerst gaf ze Franse les aan de universiteit van Madrid, dan Leuven tot ze consultant in taalopleidingen werd. Bernadette Pâques richtte in 2006 CompanyWriters op: een bij haar passend communicatiebedrijf waar aandacht wordt geschonken aan het juiste woord en grote waarde wordt gehecht aan het luisteren en analyseren, aan nauwkeurigheid en empathie.

« CompanyWriters oprichten was teruggaan naar mijn roots, mijn passie voor woorden », zegt zij. « Ik geloof sterk in de levendigheid van geest en hart, in het belang van de communicatie en aan de ambitie om onszelf voorbij te streven. Ons leven wordt verrijkt door onze passies, onze ervaringen, maar ook door onze contacten, onze ontmoetingen… en onze woorden! »

Bernadette Pâques was finaliste van de Grand Prix Wallon à l’Entreprenariat en behaalde in 2010 de Equiwoman Award, een prijs van minister Sabine Laruelle die een zakenvrouw in de bloemetjes zet voor het succesvol leiden van zowel haar onderneming als haar familieleven.

Ze was de Nationale Voorzitster van de Vereniging van Vrouwelijke Bedrijfsleiders van België van 2014 tot 2016, is Ambassadeur van het Maison Internationale Bocholtz en van Cercle B19, Lid van de Raad van Bestuur van Le Grand Liège.

Sinds april 2018 is ze een Expert labellisé chèques-entreprises (strategische consultancy & operationele uitmuntendheid) van het Waals Gewest.

 

Frédérique Siccard

Copywriter & Project Coordinator

fsi@companywriters.be

“Uiteindelijk moet je gewoon durven.” Philippe Sollers

Gegradueerde in communicatie, copywriter, webwriter, songwriter, vertaalster, journaliste van de geschreven pers. Zij houdt bijna evenveel van woorden als van mensen en bij CompanyWriters kan ze haar competenties en passies verenigen. Als verantwoordelijke van de pool Copywriting van CompanyWriters leidt zij met meesterlijke hand de briefings alvorens op delicate wijze de argumenten en emoties over te brengen die, buiten de woorden om, de lezer zullen raken en overtuigen. Aan haar danken wij onder andere de elegantie van de perscommuniqués van het Huis Delvaux, de directe en doeltreffende toon van de e-mailings of van de perscommuniqués van Teconex of de warme uitstraling van de nieuwtjes gepubliceerd op de Facebook-pagina van de VZW Les Enfants d’Aleth.  Haar kennis van de Engelse taal laat haar toe de coördinatie te verzekeren van talrijke copywritingprojecten voor multinationals.

 

Béatrice Van Oost

Translator & Project Coordinator

bvo@companywriters.be

“Het belangrijkste is wat we samen creëren.” Yehudi Menuhin

Zij is geboren in een Franstalige familie met Vlaamse roots en heeft haar vaste stek in Vlaanderen. Béatrice Van Oost is licentiaat Engels, Nederlands en Frans, studies die zij volgde aan het Institut Libre Marie Haps. Zij volgde de sporen van haar grootvaders, beide kapitein op de lange vaart, reisde België en de wereld rond, onderwees Frans in Zuid-Afrika, werkte lange tijd in de privésector en deelde overal haar liefde voor talen mee. Als verantwoordelijke van de pool Vertalingen van CompanyWriters leidt en coördineert zij op professionele manier de vertaalopdrachten van meer dan 25 zelfstandige medewerkers, wereldwijd. Zij geeft intern uitleg over de woordenschat en de stilistische procedures eigen aan elke klant. Voortdurend is zij op zoek naar nieuwe talenten. Aarzel niet om haar uw CV toe te sturen!

 

 

Perrine Mertens

Translator & Project Coordinator Montréal, Quebec, Canada

pme@companywriters.be

“Laat het leven je adem benemen!” Quino

Ze is in Luik geboren maar haar hart is in Montreal. Door aan beide kanten van de Atlantische Oceaan te leven, is Perrine een belangrijke troef geworden voor de internationale ontwikkeling van CompanyWriters. Van Salamanca, waar ze 5 maanden doorbracht tijdens haar Erasmus, tot multicultureel Montreal waar ze zich nu gevestigd heeft, en zonder België te vergeten,  Perrine reist heel graag om contacten te leggen. Ze bouwt graag bevoorrechte partnerschappen op zonder aan nauwgezetheid en precisie in te geven, hét visitekaartje van CompanyWriters. Met haar sprankelende intelligentie heeft ze geen moeite om bruggen te bouwen tussen continenten en culturen of de kennis en knowhow uit verschillende vakgebieden in het Frans, Engels of Spaans te vertalen.

 

Julie Van Mele

Support Coordinator

jvm@companywriters.be 

“Het gaat er niet om groot te zijn, maar wel om het te doen.”

Julie is afkomstig uit Drie Grenzen. Hoewel ze Franstalig is, groeide ze met verschillende talen op. Ze koos Italiaans voor zijn harmonische, poëtische en zingende eigenschappen, Engels voor zijn elegantie en Duits voor haar eigen jeugdherinneringen. Ze is een leergierige reiziger, die steeds nieuwe horizonten wil ontdekkingen.  Bij CompanyWriters kan ze uitdagingen opnemen op maat van haar energie en verlangen naar uitmuntendheid die bij haar perfectionisme passen. Ze is meester geworden in het beheren en afhandelen van de meest complexe dossiers.